Prvi maj u Sokobanji

Sokobanja ne prestaje da privlaci turiste. I za ovaj praznik svi smeštajni kapaciteti su popunjeni. Cist vazduh i živopisna priroda pre svega privlace turiste iz svih krajeva i svi se slažu u jednom - ovde se odmara i duža i telo.

Prema procenama turistickih radnika, Sokobanju i njena izletišta 1. maja, posetilo je preko 20.000 gostiju, cime je banja oborila sve dosadašnje rekorde po turistickoj posecenosti.

Direktor Turisticke organizacije Sokobanje Ljubinko Milenkovic rekao je da su vec minulog vikenda popunjeni svi smeštajni kapaciteti u tom mestu.

„Oko 14.500 nocenja beležili smo minulog vikenda. Mnogo je gostiju koji su spojili vikend i praznik rada i došli u Sokobanju na pet dana“, rekao je Milenkovic.

Prema njegovim recima, u Sokobanji prvomajske praznike provode prvenstveno domaci turisti, ali ima i turista iz Rusije, Bugarske i zapadnoevropskih zemalja.

„Tradicionalno za 1. maj u Sokobanju dolaze na izlet ljudi iz Niša, Aleksinca, Kruševca, Zajecara i drugih mesta u ovom delu Srbije. Ocekujemo da ce ih ove godine biti više nego prethodnih godina, a vreme nam itekako ide na ruku“, kazao je Milenkovic.

On je istakao da su sva izletišta u okolini Sokobanje ocišcena i pripremljena za boravak izletnika. Milenkovic je rekao da su izletišta na Bovanskom jezeru, Vrmdžanskom jezeru, Ozrenu, Rtnju, i drugim mestima u okolini Sokobanje velikog kapaciteta i mogu da ugoste veliki broj ljudi.

Baneri